Navigatie overslaan MENU

in Nieuws op 23 oktober 2023

29 oktober: Cleanup-actie Noordzeekanaal en IJ door Recycle Valley

Recycle Valley zoekt enthousiaste vrijwilligers die hen helpen het Noordzeekanaal en het IJ schoon te maken van zwerfafval!

Recycle Valley organiseert op zondag 29 oktober 2023 een opruimactie langs het Noordzeekanaal en het IJ in opdracht van Rijkswaterstaat. Dit doen zij in samenwerking met de stichting Duurzame Innovatie en is onderdeel van hun grote doel: ‘Schone waterwegen tussen Den Helder en Maastricht’!

Recycle Valley maakt langs beide oevers het Noordzeekanaal èn het IJ al suppend, varend, en lopend schoon van IJmuiden tot Amsterdam, een stuk van ongeveer tweemaal 33 kilometer. Het doel van de actie is om met buurtbewoners en andere betrokkenen in de omgeving van de wateren, het kanaal en de rivier schoon te maken van zwerfafval. Dit project heet: Het Noordzeekanaal èn het IJ Schoon!

Recycle Valley heeft het kanaal en de rivier opgedeeld in verschillende trajecten van ongeveer 3 kilometer met duidelijke start- en eindpunten. Bij aanmelding kun je zelf een traject uitkiezen ergens langs het Noordzeekanaal of het IJ die je zou willen lopen. Alle trajecten gaan om 11.00 uur van start, en eindigen tussen 12.00-12.30. De eindpunten zijn vaak horecagelegenheden waar de deelnemers een warme drank of glaasje fris kunnen krijgen als dank voor hun inzet.

Help jij ook? Iedereen is welkom!

Voor meer informatie en aanmelden kun je terecht op www.duurzameinnovatie.eu