Navigatie overslaan MENU

in Nieuws op 25 maart 2021

31 mrt Zoomsessie: met een hart onder de riem naar nieuw perspectief

We zitten nu een jaar in de coronacrisis. Voor initiatieven is er dit jaar veel veranderd. Ontmoetingsplekken en buurthuizen gingen dicht en activiteiten konden niet doorgaan. Maar tegelijkertijd zijn veel initiatieven ook creatief geworden. Ze ontwikkelde nieuwe plannen om in contact te blijven.  Hoe deden ze dat? En hoe zorgen zij ervoor dat vrijwilligers aangehaakt blijven? Om deze voorbeelden te delen organiseren we een online bijeenkomst. En ook met het doel om vooruit te kijken: Hoe kunnen we vanuit deze plannen gaan werken aan een energieke herstart als het weer mag. 

Wat kon wel/ Wat hebben we geleerd?

Door het hele land zijn jullie actief geweest in deze periode en dingen blijven organiseren en daar mogen we trots op zijn! Ook hebben we allemaal leren zoomen en zijn onze digitale skills enorm toegenomen. Het is mooi om ook stil te staan wat deze periode ons heeft gebracht. Wat kon nu juist wel en welke ervaringen nemen we ook mee in de toekomst als er geen corona meer is?

Hoe kunnen we plannen in een glazen bol?

We weten natuurlijk niet precies wat de nabije toekomst gaat brengen maar de verwachting is wel dat we aan het einde van de zomer echt uit de corona crisis zijn en alles weer mag. Maar hoe zorg je er nu voor dat je (als alles weer mag natuurlijk) klaar bent voor de grote herstart. Hoe werk je bijvoorbeeld een scenario uit wat zou een lokale routekaart kunnen zijn en hoe zorg je dat vrijwilligers weer kunnen aangehaakt blijven? Kortom wat kun je als initiatief nu al doen en hoe ga je straks aan de slag?

Uit de prakijk op het programma

Tijdens deze online zoomsessie gaan we met elkaar in gesprek over deze vragen. We hebben een aantal inspirerende initiatieven in het land gevraagd om hun verhaal te delen.

  • Zo is er in Groningen in de Oranjewijk het Oplooppodium waar ze met elkaar de wolkenwaslijn hebben bedacht. Bewoners konden ideeen  om met elkaar in contact te blijven aan de waslijn hangen. Zo zijn er voorlees duo’s ontstaan en bereiden ze een raamexpositie voor in de wijk, als voorproefje op als straks alles weer mag.
  • In Nieuwegein zijn 1,5 meter bankjes gerealiseerd die in verschillende straten zorgen voor de broodnodige ontmoeting op 1,5 meter.  Dit blijft ook na corona bestaan.
  • De BuurvrouwenBuurvrouwBus ontdekte dat sommige dingen niet meer konden, maar dat andere activiteiten een vlucht namen, bijvoorbeeld omdat in deze tijd armoede een groter probleem is geworden. Met hun simele vraag; ‘Hoe kan jij een buurvrouw zijn’ proberen ze buurtbewoners aan het denken te zetten hoe ze persoonlijk kunnen bijdragen aan een fijne buurt.

Praktische informatie:

Wanneer: woensdag 31 maart 2021
Hoelaat: 19:30 tot 21:00 uur
Via: Zoom

Aanmelden kan via de volgende link

Dit is een bericht van LSA bewoners