Navigatie overslaan MENU

in Nieuws op 18 februari 2021

6 maart: Het Grote Buurten en Wijken Debat

Hoe kan politiek Den Haag bijdragen aan leefbare, veilige, welvarende en duurzame buurten en wijken? Daarover gaat het Grote Buurten en Wijken Debat op zaterdag 6 maart. 7 kandidaat-Kamerleden komen naar de Nieuwe Regentes in Den Haag om hun beloftes voor onze buurten en wijken te delen met ons, actieve bewoners en uitvoerders.

Een nieuwe wijkaanpak met een minister voor wijken? Zeggenschap regelen via buurtrechten? Eindelijk een oplossing voor het tekort aan plekken om samen te komen? Hoe werken we samen aan veilige wijken? Meer sociaal ondernemerschap voor succesvolle bewonersbedrijven? En vergeten we de kleinere steden en dorpen niet?

Stel je vraag

Er komt ook ruimte om vragen te stellen en inzichten voor te leggen aan de debaters. Vanuit huis is er volop de mogelijkheid om mee te doen in het debat.  Niet alleen om erachter te komen wat de standpunten zijn van de verschillende politieke partijen, maar ook om hen jouw standpunten mee te geven. Natuurlijk zullen de Kamerleden ook met elkaar redetwisten. Welke Kamerleden vinden elkaar op om de beweging van actieve bewoners te ondersteunen?

Onder leiding van debatleider Marije van den Berg gaan we op het scherpst van de snede  – maar met veel ruimte voor verbinding  -op zoek naar hoe deze kandidaten zich in gaan zetten voor onze buurten en wijken.

Hoe kun jij meedoen?

Allereerst: zet zaterdag 6 maart van 11-13 uur alvast in je agenda. Meld je hieronder aan zodat wij je de link kunnen toesturen om mee te kijken en mee te doen. Laat ons weten welke vraag jij graag door één of alle kandidaat-kamerleden beantwoord ziet worden. En zorg dat je buren en samenwerkingspartners ook van het debat horen en meedoen.

De deelnemers aan het debat:

Schrijf je in via deze link

Dit is een bericht van LSA bewoners. Kijk voor meer informatie op lsabewoners.nl