Navigatie overslaan MENU

in Nieuws op 21 oktober 2020

Download of bestel gratis het boekje!

VSBfonds wil graag naar Groningen. Samen met gastvrouw Marja Heinen van broedplaats de Holm uit Den Andel staan we in de startblokken. Voor een nieuwe aflevering in de bijeenkomsten serie ‘Buurtmaken begint bij je buren’. Maar vanwege de nieuwe corona -richtlijnen passen we onze plannen aan. Het wordt later en misschien wel online

VSBfonds heeft dit jaar de praktijkbijeenkomst rond buurtmaken ontwikkeld. En we hebben in Helmond, Lelystad en Noord Limburg al meer dan 50 enthousiaste buurtmakers mogen ontmoeten.

Op dinsdagavond 6 oktober was het zover in het dorpscentrum ‘t Luuske in Wellerlooi (L). Samen met 14 bewoners uit verschillende dorpen en buurten in de omgeving, hebben we kennis gemaakt met de ABCD aanpak voor het bouwen van gemeenschappen. Niet persé een nieuw verhaal, maar juist herkenning van hoe mensen zelf al aan de slag zijn. En met handvaten en tips waar je op te richten. Met een kop soep en broodjes werden we verwelkomt door Maurice en Harry van ’t Luuske. Onder begeleiding van community builders Joop Hofman en Birgit Oelkers raakten we in gesprek over onze ervaringen in onze eigen buurt. En daarbij zijn er hele bijzondere verhalen gedeeld over samenwerken, de kring vergroten en mooie acties. Niet makkelijk, maar altijd de moeite waard. In een kringloopwinkel, dagactiviteiten, naoberzorgpunt of in aanloop op iets nieuws.

Zodra we in Groningen weer aan de slag kunnen, kunnen geïnteresseerden uit de buurt van Den Andel zich aanmelden!