Navigatie overslaan MENU

in Nieuws op 22 september 2020

Download of bestel gratis het boekje!

Deze week is het boekje 'Sociale basisinfrastructuur: voor vitale en gezonde gemeenschappen' verschenen. Door de coronacrisis is de impact van gemeenschapskracht zichtbaar geworden in buurten, dorpen en wijken. Om deze kracht te waarderen is inclusieve samenwerking nodig op basis van de behoeften en initiatieven van bewoners, mantelzorgers en lokale ondernemers. Dat is de centrale boodschap in het boekje.

In het boekje worden op visuele wijze concrete bouwstenen, vele praktijkvoorbeelden en de randvoorwaarden voor een sociale basisinfrastructuur geschetst. Het boekje is een handreiking voor bewonerscollectieven om tot een inclusief samenwerkingsverband te komen met formele organisaties. Dit verband kan de coöperatieve rechtsvorm hebben zodat invloed, diversiteit en legitimiteit zijn geborgd.

Het boekje en werkdocumenten zijn te vinden en gratis aan te vragen via deze link. Je kunt meerdere exemplaren bestellen, om uit te delen aan collegabewoners, partners, bestuurders, gemeenteraadsleden of anderen.

Initiatiefnemers van het boekje zijn naast Nederland Zorgt Voor Elkaar: GezondNL, Alles is Gezondheid en Dialoog Gemeenschapskracht.

Wij wensen je veel leesplezier en veel succes met inclusieve samenwerking!

Boekje sociale basisinfrastuctuur