Navigatie overslaan MENU

in Nieuws op 21 december 2022

De Buurtcamping Haulerwijk

Tijdens De Buurtcamping organiseren inwoners van Ooststellingwerf in Friesland activiteiten en kamperen samen in Haulerwijk. Het doel is het versterken van de sociale cohesie, ontmoetingen stimuleren zodat minder inwoners zich eenzaam voelen en het bieden van een vakantie voor mensen die dat zelf niet kunnen betalen.

Doordat de Buurtcamping onbekenden met elkaar in contact brengt, krijgen kampeerders het gevoel onderdeel te zijn van een groter geheel. De Buurtcamping slaagt er in om gevoelens van gezamenlijkheid te behouden nadat de Buurtcamping is afgelopen. Men ziet vaker bekende gezichten in de buurt en sommige kampeerders zijn samen actief geworden.

Door De Buurtcamping wordt de leefbaarheid van de wijk verbeterd. Het wordt prettig wonen in Haulerwijk als je de buren nog beter kent en de leefomgeving bruist meer. In het programma is aandacht voor kunst en cultuur, een aanbod dat gezien de krimp van het dorp, langzaam weg trekt. De vrijwilligers voelen zich nuttig en ontwikkelen zich op een bepaalde vaardigheid. Deze vaardigheden kunnen zij ook weer inzetten voor de wijk.

Buurtcamping Haulerwijk – De Buurtcamping