Navigatie overslaan MENU

in Verhalen op 21 december 2022

De Buurtcamping Lewenborg Groningen

Bij De Buurtcamping Lewenborg gaan buurtbewoners drie dagen kamperen in hun eigen wijk. Op de camping zijn alle mensen aanwezig die de buurt rijk is: van jong tot oud, van verschillende culturen en nationaliteiten. Via De Buurtcamping komen inwoners in contact met buren, natuur, cultuur en ondernemers uit de buurt. Het belangrijkste doel is de sociale cohesie versterken door het creëren van (duurzame) ontmoetingen in de buurt.

De wijk Lewenborg in Groningen is een diverse wijk. Aan de ene kant een jonge wijk met veel kinderen en aan de andere kant en groep bewoners die hier al hun hele leven wonen. Een grote groep bewoners is actief en heeft als doel de leefbaarheid in de wijk te verbeteren. Een wijk waar men elkaar groet en omkijkt naar elkaar. De Buurtcamping is bij uitstek geschikt om aan dit doel te werken. Daar komt bij dat Lewenborg een wijk is waar veel kinderen opgroeien in armoede. Niet iedereen heeft de mogelijkheid om op vakantie te gaan. De Buurtcamping biedt een laagdrempelige mogelijkheid om dat toch te doen.

Door het organiseren van De Buurtcamping wordt de sociale cohesie in de buurt versterkt, kunnen buurtbewoners een vakantiegevoel in eigen wijk ervaren en zetten bewoners hun eigen talent meer in voor de wijk.

www.debuurtcamping.nl/camping/buurtcamping-lewenborg