Navigatie overslaan MENU

in Nieuws op 28 december 2020

De Kruidenhof in Eibergen verbindt mensen via natuur, cultuur en verantwoorde voeding

Je kunt deze hof bezoeken voor activiteiten op het gebied van kunst, cultuur en verantwoorde voeding. Mensen van zorginstelling Estinea hebben een dagbesteding aan het onderhoud.

Voor kinderen tot twaalf jaar ontwikkelt de hof een nieuw programma om ze te verrassen met mogelijkheden om te spelen, te lezen en vooral ook te ontdekken.  

Voor volwassenen gaat de hof meer informatie aanbieden over het belang van kruiden als bestanddeel van verantwoorde voedingSteeds meer mensen zijn daarin geïnteresseerd, maar weten er weinig over. 

De Kruidenhof heeft ook de wens om de tuin beter toegankelijk te maken voor rolstoelgebruikers.  

Waarom steunt VSBfonds dit project? 

Ontmoetingsplaatsen zijn belangrijk voor een gevoel van verbondenheid tussen verschillende groepen mensen. Ruim 50 vrijwilligers zorgen dat de Kruidenhof zes dagen per week open is voor deze ontmoetingen.    

De accommodatie van de Kruidenhof is eenvoudig en sober. Na vijftien jaar zijn gebouw en tuin toe aan verbetering en verduurzaming. Door het gebouw en de tuin aan te pakken, kan de hof de aangeboden activiteiten en informatie verbeteren.  

VSBfonds gaf een donatie voor een deel van de kosten voor de realisatie van de gewenste verbeteringen Deze helpen de hof de komende jaren de functie van ontmoetingsplaats goed te blijven vervullen.