Navigatie overslaan MENU

in Nieuws op 08 september 2022

De leuke school; de plek waar je je talenten ontdekt en werkervaring opdoet

De Leuke School is een een van de projecten van Stichting Goed Bezig, Het is een ‘school’ waar jongeren onder 18 die niet beschikken over een startkwalificatie voor de arbeidsmarkt les krijgen in life skills. Hierdoor leren ze zo goed mogelijk op eigen benen te staan. De Leuke School ontwikkelt lessen voor iedereen die basisvaardigheden (life-skills) mist of niet ontwikkeld heeft en niet (meer) terecht kan in het reguliere onderwijs.

Jongeren die afstand hebben tot school, werk en/of maatschappij krijgen een duwtje in de rug. Het doel is dat ze terug gaan naar school, meer kans hebben op een baan of meer zelfstandig kunnen participeren in het dagelijks leven. Door deze jongeren een plek te geven in de werkbedrijven doen ze werkervaring op, maar ook sociale en levensvaardigheden.

​Een van de werkbedrijven is Bikkels&Bikes, zij beheren de rijwielstalling en het servicepunt in het gebouw van de DUO en Belastingdienst. Er is een werkplaats en stalling, daar worden fietsen van medewerkers gerepareerd en onderhouden.

Meer informatie