Navigatie overslaan MENU

in Nieuws op 26 januari 2021

Een actieve speeltuinvereniging in Zwanenburg

Speeltuinvereniging Zwanenburg is in 1952 opgericht en draait geheel op enthousiaste vrijwilligers. Al 66 jaar vervullen zij een belangrijke rol in het sociale leven van Zwanenburg. In de speeltuin worden activiteiten georganiseerd voor jong èn oud. Zo draagt de vereniging bij aan de sociale maatschappelijke cohesie.

Een van de doelen van de vereniging is het creeren van een veilige en leerzame speelomgeving voor de kinderen uit de omgeving. Daarom staat er ook een speelfort in de speeltuin. Dit fort moest worden vervangen omdat het gebreken vertoonde, verouderd was en niet meer voldeed aan de veiligheidsnormen.

Om een dit nieuwe fort aan te kunnen schaffen werden meerdere fondsen aangeschreven. Daarnaast  werden vele activiteiten georganisseerd om geld in te zamelen. Alle vrijwilligers werden ingezet. Zo werden ondernemers in Zwanenburg gevraagd om een grote spaarpot te plaatsen. Werden scholen gevraagd om acties te starten om geld in te zamelen door bijvoorbeeld lege flessen in te zamelen. Vrijwilligers van de speeltuin gingen lego stenen verkopen als symbolische bijdrage en werden er bingo avonden georganisseerd.

Uiteindelijk resulteerde dit alles in een aanzienlijk bedrag waarvoor een mooi nieuw klimfort kon worden aangeschaft. Door Corona waren er behoorlijk wat drempels te overwinnen maar daar werden creatieve oplossingen voor bedacht waardoor het speelfort in het voorjaar van 2020 in gebruik kon worden genomen.

www.speeltuinzwanenburg.nl