Navigatie overslaan MENU

in Nieuws op 12 maart 2021

Een uniek bostheater in Anloo

Stichting Rondom Magnus bevorderd de belangstelling voor literatuur, muziek, oude ambachten en andere culturele uitingen in het Drentse Anloo en omgeving. De stichting organiseert culturele evenementen en werkt samen met andere organisaties uit de regio.   

In 2016 werd een oud bostheater bij het Drentse Anloo weer tot leven gewekt. Het openluchttheater biedt een mooie basis voor een cultureel programma vol verrassende en vernieuwende voorstellingen. In 2018 werd voor het eerst een compleet en veelzijdige programma gepresenteerd. De bezoekersaantallen groeien sindsdien alleen maar. Mede omdat de stichting een zo divers mogelijk programma presenteert voor een zo breed mogelijk publiek. Met het maken van de programmering wordt daar rekening mee gehouden. Daarom vragen ze hun publiek wat zij graag zouden willen zien.

Het podium is sinds 2019 ook voor talenten uit de regio. Cabaretier Jeffrey Kleine Koerkamp gaf een dermate succesvol optreden dat hij in 2020 weer uitgenodigd werd. Samen met Henk Overdijk (eveneens een cabarettalent) verzorgt hij een volwaardig cabaret programma. Om alles mogelijk te maken wordt samengewerkt met diverse organisaties. Voor ‘Talenten uit de Regio’ wordt samengewerkt met het conservatorium in Groningen. En met Garage TDI uit Assen werd een voorstelling voor de leerlingen van basisscholen in de regio in en om Anloo worden verzorgd. In 2019 bezochten ruim 200 leerlingen het theater.

Helaas kwam het theaterprogramma 2020 door de coronacrisis te vervallen maar gelukkig waren binnen de coronaregels toch enkele voorstellingen mogelijk.

www.rondommagnus.nl