Navigatie overslaan MENU

in Nieuws op 17 november 2023

Een wereld van gemeenschappen

De komende verkiezingen staan in het teken van de gemeenschapssamenleving. Het is een kernthema voor bijna alle politieke partijen, van links tot rechts. Overal beseffen mensen dat de overheid en actieve burgergemeenschappen de hedendaagse uitdagingen alleen samen kunnen aangaan. Onlangs verscheen een bijzonder boek over dit thema dat tal van nieuwe inzichten biedt: Een wereld van gemeenschappen.

In dit boek nemen Floor Ziegler en Teun Gautier je mee op hun wandelingen door ‘een wereld van gemeenschappen’. Je komt in dorpen en steden waar bewoners opstaan om hun omgeving mooier, duurzamer, meer verbonden te maken. Ze richten een energiecoöperatie op en met de winst bouwen ze sociale woningen. Ze regelen de zorg helemaal zelf, waardoor ouderen veel langer in het dorp kunnen blijven wonen. Ze ontwikkelen een oude asfaltfabriek tot een ontmoetingsplek met ambachtelijke bedrijvigheid, culturele activiteiten en horeca.

‘Een wereld van gemeenschappen’ roept journalisten, bestuurders en politici van alle partijen op, om samen te werken aan een hernieuwd sociaal verbond tussen overheid en bewoners.
De mooie voorbeelden in het boek kunnen voor veel actieve bewoners, die bezig zijn met een initiatief voor hun buurt, een bron zijn van inspiratie en perspectief.

Meer informatie: www.lemniscaat.nl/boeken/een-wereld-van-gemeenschappen