Navigatie overslaan MENU

in Nieuws op 20 januari 2021

Het Ouder en Kind Festival in Almere

Stichting Ouder en Kind organiseert een jaarlijks terugkerend festival in Almere voor ouders en kinderen in de leeftijd van 0-14 jaar met verschillende activiteiten om samen te doen.

Tijdens dit festival op het Arnhemplein in Stedenwijk wordt iedereen geïnspireerd en gestimuleerd om  meer quality time met hun kinderen door te brengen. Er worden tijdens het festival verschillende activiteiten aangeboden voor ouders en kinderen op het gebied van kunst, cultuur, sport, spel en gezondheid.

Dit festival werd de afgelopen jaren georganiseerd door Good4Good – een sociale onderneming uit Almere op geheel vrijwillige basis en met financiële ondersteuning van de gemeente Almere in de vorm van een bijdrage uit het Wijkbudget. Omdat dit festival steeds beter bezocht wordt en steeds meer organisaties de meerwaarde ervan inzien en ook graag wilde deelnemen, is de tijd gekomen om te professionaliseren. Daarom is er een stichting opgericht, Stichting Ouder en Kind (SOK).

VSBfonds steunt dit festival omdat ….

Het Ouder en Kind festival een mooie manier is om in een wijk met veel uitdagingen op een spontane wijze de aanbieders van opvoedingsondersteuning, welzijn, sport, kunst en cultuur en buurtbewoners met elkaar in contact te brengen. Het zorgt voor verbinding tussen de buurtbewoners in de wijk en draagt op deze manier bij aan een sterkere wijk en betere relaties tussen buurtbewoners.

Beluister hier een mooie bijdrage over het festival van een ouder en kind

https://sokalmere.nl/sokcast-5-hero-joost-hanneke-samen-werken-samen-genieten/#Luister_op_YouTube