Navigatie overslaan MENU

in Nieuws op 19 september 2023

Inschrijvingen voor Kern met Pit geopend!

Heb jij een goed idee voor je buurt? Buurtmoestuin, beweegpark of repaircafé; Kern met Pit helpt jouw idee werkelijkheid te maken. Adviseurs van Katalys staan klaar om je te begeleiden. Samen gaan we aan de slag om jouw initiatief tot een succes te maken. Lukt het jou om samen met je buurtgenoten het project binnen één jaar te realiseren? Dan krijg je 1.000 euro én het predicaat Kern met Pit.

Meer informatie en aanmelden

Wat is Kern met Pit
Kern met Pit daagt mensen uit om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren. Het kan om allerlei ideeën gaan: van het opzetten van een buurtmoestuin tot het organiseren van een dorpstoneelstuk. Als het je directe omgeving maar verbetert of een impuls geeft. Bekijk hier eerdere voorbeelden.

Binnen een jaar klaar? Dat is 1.000 euro voor de pot!
Iedereen kan zich inschrijven, maar er gaat wel een selectie aan vooraf. Ben je eenmaal Kern met Pit-deelnemer, dan opent dat direct deuren bij gemeenten en andere organisaties. Het hele jaar staan adviseurs van Katalys voor je klaar met tips, advies en contacten in hun netwerk. Daarnaast kun je gratis meedoen aan interessante workshops en bijeenkomsten. Je ontvangt het predicaat Kern met Pit en 1.000 euro voor het project als je buurtinitiatief binnen een jaar is afgerond.

Wie kan meedoen?
Buurtbewoners die een idee hebben om hun leefomgeving te verbeteren kunnen zich aanmelden. Duizenden initiatieven uit heel Nederland gingen je al voor! Deze mensen hebben prachtige dingen gerealiseerd.