Navigatie overslaan MENU

in Nieuws op 05 juli 2022

Interessante publicaties voor betrokken bewoners

Graag brengen we twee interessante publicaties onder de aandacht die van pas kunnen komen voor mensen die zich inzetten voor hun buurt of wijk.

Eigen haard is goud waard

Samen met Social EnterpriseNL en Stichting DOEN deed LSA bewoners onderzoek naar passende financiering om als bewonersbedrijf een eigen pand aan te kopen of langdurig te huren. De opbrengst van twee jaar onderzoeken, in gesprek en ontwikkelen hebben zij bij elkaar gebracht in de uitgave “Eigen haard is goud waard”. De zoektocht naar een belangrijk middel voor een bloeiende sector van bewonersbedrijven wordt beschreven: passende financiering om als bewonersbedrijf een eigen pand aan te kopen of langdurig te huren. Dat is voor deze ondernemingen, gerund door actieve bewoners vaak lastig, maar ook heel nodig. Ontmoetingsplekken zijn onmisbaar voor een leefbare wijk. Ben je ook bezig met dit thema? Doe je voordeel met alle informatie en inzichten die zij op deden. De publicatie kun je vinden op de website van LSA Bewoners.

Samen tegen eenzaamheid met werkboek ‘betrokken buurten’

Maak kennis met het werkboek ‘Een betrokken buurt zijn, maken en blijven’. Een praktische handleiding voor bewoners die willen bouwen aan een betrokken buurt. LSA bewoners heeft dit werkboek gemaakt om eenzaamheid te voorkomen en verminderen. We zeggen niet voor niets: ‘Verminder eenzaamheid, begin bij jouw buurt!’. Iedere buurt (en ieder dorp) is anders. Het materiaal is daarom samengesteld uit verschillende elementen. Het zijn steeds verschillende manieren om met het verminderen van eenzaamheid in je eigen buurt aan de slag te gaan. Je gebruikt waar jullie behoefte aan hebben en waar jullie graag mee willen beginnen. Zo maakt iedereen zijn eigen betrokken buurt. Je kunt het werkboek bestellen via de website van LSA Bewoners.