Navigatie overslaan MENU

in Nieuws op 15 april 2021

Online kennissessie op 1sociaaldomein.nl

Actief iets aan kunst en cultuur doen is voor ouderen een fijne uitlaatklep, vermindert de eenzaamheid en is een ontspannen tijdsbesteding. De afgelopen tien jaar hebben culturele instellingen en cultuurprofessionals honderden activiteiten ontwikkeld, gericht op verschillende groepen ouderen. Van ouderen in zorginstellingen tot actieve, zelfstandige senioren. Maar hoe bereik je nu de groep die steeds groter wordt: de kwetsbare, thuiswonende oudere? Een groep van wie het bestaan wel wat kleur kan gebruiken.

In deze online sessie maak je kennis met succesmethoden hoe je deze specifieke groep ouderen bereikt. En hoe je daarbij goed samenwerkt in de wijk. En niet minder belangrijk: hoe je aan je geld komt.

Wat kun je verwachten tijdens deze sessie?

Maria van der Post, projectleider Lang Leve Kunst en Naoberschap bij Amphion Cultuurbedrijf in Doetinchem, laat ons zien hoe ze zelfstandig wonende ouderen actief bij hun culturele projecten betrekt.

Martin Oosterheert, kwartiermaker Florence Actief bij zorginstelling Florence in Den Haag, vertelt over hun visie en werkwijze. Hoe verbinden zij vitale 60-plussers in de wijk aan kunst- en culturele projecten, om daarmee een bijdrage te leveren aan de gezondheid en vitaliteit van deze doelgroep?

Financiering van activiteiten voor ouderen is soms ook nog een uitdaging. Lonneke Regter, directeur van Fonds Sluyterman van Loo, en initiatiefnemer van het gezamenlijke nieuwe Lang Leve Kunst Fonds, vertelt over de kansen en mogelijkheden van financiering.

Wil je deze online sessie gratis bijwonen?

  1. Klik op www.1sociaaldomein.nl op ‘Channels’ in de menubalk en ga naar Channel Cultuur, Zorg en Welzijn. Dit is het kanaal van LKCA.
  2. Klik rechts op ‘Registreren’.
  3. Klik daarna op ‘Videosessies’ in de menubalk en op de gele ‘Ik ben erbij knop’. Je ontvangt een bevestiging van je aanmelding.

Over 1sociaaldomein.nl

Steeds meer culturele professionals werken samen met het sociaal domein. Hiermee neemt ook de vraag naar meer kennisuitwisseling toe. Daarom is LKCA een eigen kanaal gestart op het platform 1Sociaaldomein.nl. Op dit grote landelijke online netwerk zijn ruim 7000 professionals actief die werkzaam zijn in en met het sociaal domein. Via het platform en de verschillende kanalen wisselen uitvoerende professionals, beleidsmakers en onderzoekers onderling kennis uit over de dagelijkse praktijk, en ontmoeten elkaar bij online bijeenkomsten.

Dit is een bericht van LKCA, kijk ook op lkca.nl