Navigatie overslaan MENU

in Nieuws op 17 augustus 2021

Speeltuin met een buurtfunctie: Bankaplein

Speeltuin Bankaplein ligt middenin hartje Lombok en is een van de oudste speeltuinen van Utrecht. Het is niet alleen een speeltuin voor de wijk, bezoekers komen speciaal vanuit andere wijken vanwege de enorme geschiedenis van de speeltuin. Sommige zijn opgegroeid met de speeltuin en nemen nu met plezier hun eigen kinderen mee.

Doordat de speeltuin midden in een woonwijk staat en omheind is, is het een speeltuin waar jong en oud veilig kan spelen. Het is een speeltuin waar bezoekers komen voor rust, ontspanning, gezelligheid, maar vooral om kinderen lekker buiten te laten spelen

Lombok is een multiculturele wijk en dat zie je ook terug in de speeltuin. Bezoekers vanuit verschillende culturele achtergronden en gezinssituaties komen hier samen. We hebben bezoekers met Turkse, Surinaamse, Marokkaanse, Franse, Spaanse, Engelse en Nederlandse achtergronden die samen komen spelen, elkaar ontmoeten en leren kennen in de speeltuin.

VSBfonds steunt speeltuin Bankaplein

Wij steunen de speeltuin omdat het een bewonersinitiatief is, met buurtfunctie en toegankelijk en bespeelbaar voor kinderen met en zonder beperkingen. De speeltuin ligt tussen de huizen in de woonwijk Lombok. Daar staan veel flats en huizen met twee woonlagen, zonder eigen tuin. Voor veel mensen is de speeltuin hun tuin, ze komen daar samen en spreken daar ook af. Het gaat hier dus om een echt bewonersinitiatief en een speeltuin met een buurtfunctie. De kinderen en jongeren in de buurt hebben kunnen meedenken over de plannen op diverse bijeenkomsten.