Navigatie overslaan MENU

in Nieuws op 14 september 2022

Stichting Dorpscentrum Oegstgeest

Het Dorpscentrum Oegstgeest is een laagdrempelige, aantrekkelijke plek, waar in het kader van ‘verbinden en ontmoeten’ inwoners van Oegstgeest bij elkaar kunnen komen. Het Dorpscentrum is een burgerinitiatief en wordt draaiend gehouden door een grote groep enthousiaste en actieve vrijwilligers. Om meer ontmoeting mogelijk te maken is het Dorpscentrum opgeknapt en de keuken vernieuwd, want samen koken en eten verbindt buurtgenoten met elkaar.

Dorpscentrum beschikt over een aantal ruimtes, die geschikt zijn voor activiteiten voor diverse inwoners. Deze activiteiten zijn onder meer inloopochtenden, bridge, inloop Lumen, Parkinson Café, open Dorpsplein en Repair Café.
Naast het verhuren van de ruimtes, aan individuen of groepen, die activiteiten organiseren, organiseert het Dorpscentrum meer en meer ‘eigen’ activiteiten voor diverse Oegstgeester doelgroepen.

Binnen de organisatie zit veel creativiteit om meer activiteiten te ontwikkelen en het Dorpscentrum nog meer dé ontmoetingsplaats van Oegstgeest te maken dan het nu al is. Een idee is om één of tweemaal per maand een matinee te organiseren, dat wisselend ingevuld wordt met muziek, toneel of literatuur met vooraf of na afloop een kopje koffie of glaasje wijn met elkaar. Zo leren inwoners elkaar beter kennen dat een positief effect heeft op de leefomgeving.
www.dorpscentrumoegstgeest.nl