Navigatie overslaan MENU

in Nieuws op 08 december 2020

Stichting MILA: Met inzet lukt alles

Mila Romijn. Samen met 70 vrijwilligers is ze al ruim 30 jaar bezig allerlei initiatieven in Lelystad (Zuiderzeewijk) te ontplooien om de leefbaarheid in de wijk de verbeteren.

Aan de hand van diverse projecten zet Mila Romijn zich met haar stichting Met Inzet Lukt Alles (M.I.L.A.) in voor één van de oudste en armste wijken van Lelystad: de Zuiderzeewijk. En dat wordt gezien! Al veel Lelystadse ondernemers steunen Mila in haar projecten. Zo wordt deze zomer hard gewerkt aan de verbouwing en herinrichting van de tweedehandswinkel ‘Ons Winkeltje’ aan de Rode Klif 213, waar ook diverse ondernemers hun steentje aan bijdragen. Met de heropening wil Mila de wijkbewoners mooie, nieuwe kleding aanbieden. Lelystadse ondernemers die kleding over hebben, kunnen dit bij haar kwijt.
Dat het aanbod van Ons Winkeltje up to date en aantrekkelijk blijft, is belangrijk; met de opbrengsten uit de winkel investeert de stichting namelijk in hun andere projecten. “Denk aan moestuin Amsteldiep, de voetbalacademie en het schilder- en zwerfafvalproject”, legt Mila Romijn uit.

Goede kwaliteit

Mila is op zoek naar mooie kleding uit de magazijnen van modewinkels uit de stad. “De mensen die bij Ons Winkeltje binnen lopen, hebben het niet breed. Hier krijgen ze toch de kans om kwalitatief goede kleding van mooie merken te kopen”, licht Mila Romijn toe. “Zo heeft Van Beek Mode al toegezegd herenkleding te doneren.”

Ons Winkeltje

Ruim 3 jaar geleden begon Mila Romijn de tweedehands winkel Ons Winkeltje aan de Rode Klif 213; hier kunnen wijkbewoners terecht voor betaalbare kleding en sociale hulp. Dankzij een subsidie van VSBfonds ondergaat de winkel momenteel een verbouwing. Ook hierbij is alle hulp welkom: “We zijn nog op zoek naar kledingrekken, gipsplaten, een betonvloer (+ het leggen ervan), een stukadoor, een schilderbedrijf en kroonluchters. Ook kunnen we heel goed de hulp van een stylist gebruiken die ons helpt met het herinrichten van de winkel”, aldus Mila Romijn.