Navigatie overslaan MENU

Transfarmers en Copernikkel

Transfarmers is een initiatief uit Den Bosch. Zij willen iedere stadsbewoner de mogelijkheid geven om zijn eigen buitenomgeving te creëren, waarbij Transfarmers samen met buurtbewoners de leefomgeving weer eetbaar, speelbaar en groener maakt.

Transfarmers vindt een groene leefomgeving en eigen invloed hierop van groot belang. Buurtgroen is dan ook een middel voor het samenbrengen en motiveren van buurtbewoners door te leren, creëren en onthaasten. Door samen het groen in de wijk aan te pakken leert men werken met elkaar en (ver)bouwen. Hiermee willen de Transfarmers de zelfredzaamheid in en van de wijk vergroten en de maakbaarheid van eigen omgeving teruggeven aan bewoners.

Bij werkwinkel Copernikkel uit Den Bosch bevinden zich diverse wijk­i­ni­tia­tie­ven en buurtgroepen onder een dak. Het is een broedplaats van ideeën, plannen en wensen. Een middelpunt in de wijk waar dromen van bewoners werkelijkheid worden en be­wo­ners de handen ineen slaan. Waar allerlei lijntjes bij elkaar komen en waar men naar elkaar omziet.

Meer informatie:
Transfarmers Den Bosch
Copernikkel