Navigatie overslaan MENU

in Nieuws op 14 december 2021

Vernieuwing Speeltuin Oosterveld voor spelen & ontmoeten

Speeltuin Oosterveld vervult een belangrijke buurtfunctie. Buiten de speelfaciliteiten voor kinderen, heeft het ook een belangrijke ontmoetingsfunctie in de wijk.

Buurt- en Speeltuinvereniging Oosterveld wil de speeltuin in Odoorn vernieuwen. Redenen hiervoor zijn een betere aansluiting van de speeltuin bij een grotere leeftijdscategorie kinderen en bij hun sociale en creatieve ontwikkeling. Belangrijke pijler in dit project, is de buurtfunctie die deze speeltuin vervult. Het is echt de ontmoetingsplek in het dorp.

Kinderen vanuit een groot gedeelte van het dorp komen spelen in deze speeltuin. Geregeld zijn er buurtbewoners – waaronder ouderen van het woon- en zorgcentrum – die langs wandelen en zo in contact komen met kinderen en hun familie. De speeltuin bevordert het onderlinge contact van bewoners in de omgeving door de gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het onderhoud van de speeltuin en door de verschillende familie- en buurtactiviteiten die worden georganiseerd op en rondom de speeltuin.

Speeltuin Oosterveld is in februari 2021 vernieuwd. Ook de kinderen hebben meegedacht bij het ontwerp van de speeltuin. Op de website van Buurtvereniging Oosterveld laten zij weten dankbaar te zijn voor de bijdrage aan de leefbaarheid van de wijk, de gezondheid en het speelplezier van de kinderen in de buurt.