Navigatie overslaan MENU

in Nieuws op 15 juni 2023

Vind een mentor voor jou en je buurtinitiatief

In een betrokken buurt kennen mensen elkaar, voelen ze zich op hun gemak, zien ze naar elkaar om en willen iets voor een ander doen. Buurtbewoners willen zich inzetten voor de leefbaarheid van de buurt en voor hun buurtgenoten. Hierbij is het belangrijk dat bewoners zelf de leiding hebben, zodat activiteiten en ondersteuning in de buurt echt een antwoord zijn op hun vragen. Dit is een mooi uitgangspunt, maar soms ook ingewikkeld. Bijvoorbeeld omdat de gemeente niet meewerkt of omdat het moeilijk is om andere buurtbewoners te vinden die mee willen doen.

Mentorprogramma
Wil jij weten hoe je een samenwerking met de gemeente het beste kunt aanpakken, een enthousiaste groep buurtbewoners aan je bindt of hoe je een succesvolle programmering opstelt? Meld je dan aan voor het mentorprogramma van Ondernemen voor je buurt.

Met dit mentorprogramma wordt je gekoppeld aan een ervaren initiatiefnemer van een bewonersbedrijf. Er wordt een mentor gezocht die affiniteit heeft met jouw vraagstuk maar ook uit dezelfde regio komt. Ze denken met je mee over jouw grootste uitdagingen, werpen een blik op bestaande plannen en helpen met obstakels die ze zelf al eens tegenkwamen.
Meer informatie en aanmelden

Ondernemen met je buurt
Ondernemen met je Buurt is het landelijk programma dat buurtbewoners helpt om maatschappelijke, duurzame impact te creëren. Ondernemen met je Buurt is een samenwerking tussen LSA Bewoners en Social Enterprise NL.