Navigatie overslaan MENU

in Nieuws op 08 september 2022

Volg de ervaringen van 5 samenwerkende bewonersinitiatieven en welzijnsinstellingen

Begin dit jaar zijn vijf over het land verspreidde samenwerkingen gestart tussen bewonersinitiatieven en welzijnsinstellingen. De inzichten die ontstaan en de lessen die betrokken organisaties leren tijdens het samenwerken zijn te volgen via podcasts en artikelen.

 

Een goede samenwerking tussen bewonersinitiatieven en welzijnsinstellingen, kan veel betekenen voor een buurt. De deelnemers onderschrijven dat samenwerken voor de buurt hen niet altijd makkelijk afgaat. Ze gaven aan daarom blij te zijn met de mogelijkheid om samen aan de slag te gaan om verbeterkansen voor de buurt te verzilveren.

De betrokken organisaties en initiatieven werken nu driekwart jaar samen. De opgedane inzichten en geleerde lessen tijdens het samenwerken faciliteren we, leggen we vast en delen we via het kennisdossier ‘Samenwerking bewonersinitiatieven en welzijnsorganisaties’ op het platform Betrokken Buurten. Zo kunnen ook andere bewonersinitiatieven en welzijnsinstellingen er hun voordeel mee doen.

Heb je interesse in wat deze samenwerkingsexperimenten opleveren? Beluister dan de podcasts en lees de artikelen.

Naast VSBfonds, zijn LSA Bewoners, Sociaal Werk Nederland, Krachtproef en Verdiwel betrokken bij deze samenwerkingsexperimenten. Gezamenlijk zijn wij van mening dat het belangrijk is om meer inzicht te krijgen in hoe bewonersinitiatieven en welzijnsorganisaties elkaar kunnen aanvullen en samen meer voor een buurt kunnen betekenen dan dat ze nu individueel doen.