Navigatie overslaan MENU

in Nieuws op 14 april 2023

WarmteBoost helpt ontmoetingsplekken met verduurzamen

Het Postcode Loterij Buurtfonds, KNHM foundation, LSA bewoners, Oranje Fonds en de Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen (LVKK) lanceren gezamenlijk het programma WarmteBoost, om de energiekosten van vijftig ontmoetingsplekken in Nederland te verlagen. Met advies, begeleiding en een bijdrage van € 25.000 kunnen deze ontmoetingsplekken hun pand verduurzamen en zich ontwikkelen tot een duurzame inspiratieplek voor de buurt of het dorp. Het programma wordt mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij. 

Door de stijgende energiekosten is het voortbestaan van veel ontmoetingsplekken in Nederland, zoals buurthuizen, acuut onder druk komen te staan. Ook stellen zij hierdoor plannen voor verduurzaming uit. Om ervoor te zorgen dat deze ontmoetingsplekken de deuren open kunnen houden en een duurzaam toekomstperspectief krijgen, slaan de initiatiefnemers van WarmteBoost de handen ineen om hen te helpen. De ontmoetingsruimtes die deelnemen aan het programma krijgen gedurende één jaar advies en begeleiding bij het realiseren van duurzaamheidsmaatregelen op korte- en middellange termijn. Hiermee kunnen zij de meest noodzakelijke en efficiënte aanpassingen aan hun pand uitvoeren, zoals het plaatsen van zonnepanelen of isolatie.

Aftrap programma
Het programma start met een digitale startbijeenkomst op 20 april 2023. Tijdens deze bijeenkomst krijgen geïnteresseerde ontmoetingsplekken meer informatie over het programma WarmteBoost en de voorwaarden voor het aanvragen van de € 25.000. Initiatieven kunnen zich aanmelden voor de startbijeenkomst via www.warmteboost.nl.