Navigatie overslaan MENU

in Nieuws op 05 augustus 2021

Radicale veranderstrategie in wijken en buurten

Het werken aan betrokken buurten en duurzame wijkverbetering gaat hand in hand met het werken aan meer gemeenschapskracht. In dit webinar maakt u kennis met een visie op community building in buurten en wijken die internationaal beproefd is: ABCD, Asset Based Community Development. ABCD is inmiddels ook in talloze wijken in Nederland de motor bij het zichtbaar maken en versterken van gemeenschapskracht, en daarmee een motor voor krachtige plekken waar bewoners zich sterk maken voor hun buurt.

In het webinar krijgt u een beeld van wat ABCD is en wat er in buurten en wijken kan veranderen als gemeenschapskracht centraal staat en gemeenschappen leidend zijn.

U krijgt inzicht in de oorsprong en de kernprincipes van ABCD en de toepassing daarvan in de praktijk. Het ambacht van community builder komt aan bod en de verschillen tussen traditioneel en community based werken. Zowel in het werk van individuele community builders, wijkorganisaties, bewonersgroepen, maatschappelijke initiatieven als ook van professionals en ambtenaren en in de onderlinge samenwerking.

Interesse? Kijk dan op de volgende link hoe u kunt deelnemen » Webinar ‘Communitybuilding a la ABCD’ (empoweredlearning.nl)

Dit is een bericht van de Ella Vogelaar Academie