Navigatie overslaan MENU

in Nieuws op 14 september 2022

Wijkvereniging Boatex: Beleeftuin Pluto

In maart 2017 werd door de Gemeente Den Helder een prijsvraag uitgeschreven voor bewoners in de wijk Boatex om met het beste toekomstbestendige idee te komen. Dit kwam als geroepen, omdat een aantal bewoners al het idee hadden dat er iets aan de grote speeltuin in de wijk moest gebeuren. Een aantal speeltoestellen waren stuk en de speeltuin oogde saai en kaal. Niet echt uitnodigend voor de jeugd om er te spelen en al zeker niet aantrekkelijk voor ouderen om er heen te gaan. Voor ouderen was er vrijwel niets in de wijk, behalve het snookercentrum, maar dat is binnen. Acht buurtbewoners grepen de prijsvraag van de Gemeente Den Helder aan om hun idee voor te leggen: Beleeftuin Pluto.

In een maand tijd heeft de projectgroep een plan en presentatie gemaakt, ondersteuning gevraagd aan 50 buurtbewoners en hun plan ingediend bij de Gemeente. En ze wonnen! Dit betekende de start van buurtinitiatief Beleeftuin Pluto: Een speelplek als (sociale) ontmoetingsplek in de buurt, zodat er meer sociale cohesie in de wijk ontstaat. Bewoners ontmoeten elkaar en leren elkaar (beter) kennen.

Beleeftuin Pluto is een veilige, moderne, duurzame, groene en avontuurlijke beleeftuin met een buurt overstijgende functie. Een centrale plek in de wijk waar activiteiten voor en door de buurt plaatsvinden. Een ontmoetingsplek voor jong(eren) en oud(ers). Een toekomstbestendige speelplek met voor elk wat wils.

Beleeftuin Pluto