Navigatie overslaan MENU

in Nieuws op 03 oktober 2022

Workshops voor nieuwkomers in Utrecht dankzij crowdfunding op Voor je Stadsie

VSBfonds en Voor je Buurt werken al een tijd samen en op deze manier zijn er al veel initiatieven verder geholpen. Een van deze initiatieven is het UAZ buurtcafé. UAZ buurtcafé is opgericht om ontmoetingen tussen nieuwkomers en bewoners te stimuleren. Na Covid19, een periode waarin mensen voornamelijk binnen hebben gezeten, werd het tijd om buurtbewoners weer met elkaar in contact te brengen. Daarom startte in maart 2022 het UAZ buurtcafé met een crowdfundingcampagne. Initiatiefneemster Emyu vertelt over haar ervaring met crowdfunden.

Ervaring
Emyu is zeer tevreden  over de begeleiding: ‘De begeleiders van Voor je Stadsie (onderdeel van Voor je Buurt) waren erg behulpzaam. Ik heb al mijn twijfels kunnen voorleggen en kreeg daarover persoonlijk advies’.

Bijdrage VSBfonds
Waarom is het interessant voor het VSBfonds om een bijdrage te geven aan crowdfunding campagnes? Crowdfunding is niet alleen geld ophalen, maar ook mensen betrekken bij jouw initiatief. Het VSBfonds ziet graag dat initiatieven breed gedragen worden in de buurt, doordat deze initiatieven bijvoorbeeld ontmoetingen in de buurt stimuleren.

Toekomst
Emyu heeft veel plannen voor de toekomst van UAZ buurtcafe. ‘Ik wil graag een website bouwen met informatie over het UAZ buurtcafe. Daarnaast ga ik 20 september beginnen met het geven van cursussen aan nieuwkomers als voorproefje. Ik heb hiervoor gebruik gemaakt van de catering ruimte bij NUtrecht. Voor mijn eigen initiatief moet ik nog opzoek naar een locatie.’
Eind september hoop Emyu ook van start te gaan met haar eigen workshops!

Foto: Emyu Mulualem